fbpx

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


  privacy

  Meer informatie

  Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
  Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


   privacy

   KidsActief (8-12 jaar)

   Ieder kind wil graag fit zijn en tevreden zijn met zichzelf. Strenge diëten zijn daarvoor geen oplossing, zeker niet voor een lichaam dat volop in ontwikkeling is. Veel beter is het om spelenderwijs te leren om gezond te eten en lekker te bewegen.

   • Tegengaan of voorkomen van overgewicht
   • Persoonlijk trainingsschema
   • Tips voor gezonde levensstijl

   Meer weten?
   Bel ons Mail ons meld u direct aan

   Werkwijze

   Werkwijze

   KidsActief is een sportprogramma voor kinderen met (dreigend) overgewicht. Op een vast moment in de week werken we aan fitheid en het krijgen van (meer) plezier in bewegen. Ook krijgen de kinderen op een leuke manier informatie en tips over lekker bewegen en gezond eten.

   Intake gesprek

   Om het trainingsprogramma zo goed mogelijk op uw kind af te kunnen stemmen, krijgt iedere deelnemer een persoonlijke intake. Daarna bepalen de fysiotherapeut en de diëtist een optimaal trainingsschema.

   Gezonde voeding

   De rol van de ouders in dit programma is erg belangrijk. We vragen dan ook om uw actieve betrokkenheid (bijvoorbeeld tijdens de drie bijeenkomsten voor uw kind én drie bijeenkomsten voor u en uw kind samen). Deze bijeenkomsten zijn gericht op bewustwording. Een diëtist behandelt onderwerpen als een gezond eetpatroon, tijdstippen van eten en gezonde tussendoortjes. Ook krijgt u praktische tips om het voedingspatroon te verbeteren.

   Blijvende begeleiding

   Na 12 weken is het programma formeel voorbij. Toch houden we graag nog een vinger aan de pols. Gedurende anderhalf jaar plannen we evaluaties met de fysiotherapeut en de diëtist. Verder is er de mogelijkheid om door te stromen naar de KidsFit-groep. Daar wordt uw kind in groepsverband begeleid om zijn of haar levensstijl te behouden.

   Tijden en kosten

   Tijden

   Woensdag: 15.30 – 16.30 uur

   KidsActief start 2 keer per jaar . 1x in maart en 1x in september en duurt 12 weken. De bijeenkomsten vindt plaats in sporthal De Rusheuvel (Rusheuvelstraat 5, Oss).

   Kosten

   De kosten voor deelname aan KidsActief worden voor een deel gedekt via het basispakket van uw zorgverzekering: de eerst € 77 is eigen bijdrage, voor de overige kosten bent u verzekerd. Wel heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig om uw kind deel te kunnen laten nemen aan het programma.

   Aanmelden

   Aanmelden

   Aanmelden voor KidsActief kan alleen met een doorverwijzing van de huisarts of de GGD.

   Wilt u meer weten over KidsActief of uw kind direct aanmelden? Stuur dan een e-mail naar paulien@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u ook even bellen: 0412 – 63 62 34.

   Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan uw gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u van ons.

    Naam

    Telefoonnummer

    privacy

    Paulien van de Veerdonk


    BIG nr: 09919871304

    Janiek van de Veerdonk


    BIG nr: 29921218004

    Weten of uw behandeling wordt vergoed?