fbpx

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


privacy

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


privacy

MiniActief (4-7 jaar)

Ieder kind wil graag fit zijn en tevreden zijn met zichzelf. Strenge diëten zijn daarvoor geen oplossing, zeker niet voor een lichaam dat volop in ontwikkeling is. Veel beter is het om spelenderwijs te leren om gezond te eten en lekker te bewegen.

  • Tegengaan of voorkomen van overgewicht
  • Persoonlijk trainingsschema
  • Tips voor gezonde levensstijl

Meer weten?
Bel ons Mail ons meld u direct aan

Werkwijze

Werkwijze

MiniActief is een sportprogramma voor kinderen met (dreigend) overgewicht. Op een vast moment in de week werken we aan fitheid en het krijgen van (meer) plezier in bewegen. Daarnaast krijgen de ouders tips over gezond eten.

Intakegesprek

Om het trainingsprogramma zo goed mogelijk op uw kind af te kunnen stemmen, krijgt iedere deelnemer een persoonlijke intake. Daarna bepalen de fysiotherapeut en de diëtist een optimaal trainingsschema.

Gezonde voeding

De rol van de ouders in dit programma is erg belangrijk. We vragen dan ook om uw actieve betrokkenheid tijdens de drie ouderbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn gericht op bewustwording. Een diëtist behandelt onderwerpen als een gezond eetpatroon, tijdstippen van eten en gezonde tussendoortjes. Ook krijgt u praktische tips om het voedingspatroon te verbeteren.

Blijvende begeleiding

Na 12 weken is het programma formeel voorbij. Toch houden we graag nog een vinger aan de pols. Gedurende anderhalf jaar plannen we evaluaties met de fysiotherapeut en de diëtist. Verder zijn er mogelijkheden om binnen Medifit te blijven sporten

Tijden en kosten

Tijden

Woensdag: 14.30 – 15.30 uur

MiniActief start twee keer per jaar (maart en september) en duurt 12 weken. De bijeenkomsten vindt plaats in sporthal De Rusheuvel (Rusheuvelstraat 5, Oss).

Kosten

De kosten voor deelname aan MiniActief worden voor een deel gedekt via het basispakket van uw zorgverzekering: de eerst € 75 is eigen bijdrage, voor de overige kosten bent u verzekerd. Wel heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig om uw kind deel te kunnen laten nemen aan het programma.

Aanmelden

Aanmelden

Aanmelden voor MiniActief kan alleen met een doorverwijzing van de huisarts of de GGD.

Wilt u meer weten over MiniActief of uw kind direct aanmelden? Stuur dan een e-mail naar vicky@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u ook even bellen: 0412 – 63 62 34.

Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan uw gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u van ons.

Weten of uw behandeling wordt vergoed?