fbpx

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


privacy

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


privacy

Fysiotherapie na corona

Revalidatie tijdens en na Corona

Voor mensen die momenteel ziek zijn en voor mensen die reeds herstellende zijn, is het belangrijk dat zij de juiste begeleiding krijgen naar een zo’n optimaal mogelijk herstel. Het COVID-19 virus heeft invloed op de fysieke, mentale en cognitieve gezondheid. Om deze reden is het belangrijk dat er snel en goed geschakeld kan worden tussen verschillende zorgverleners/specialisten. Zo komt er bij de revalidatie van het COVID-19 virus naast een fysiotherapeut, waar nodig bijvoorbeeld ook een diëtist, psychosomatisch fysiotherapeut, ergotherapeut en een logopedist in beeld.

Naast dat wij deze contacten hebben en snel met hen kunnen schakelen, hebben wij (long)fysiotherapeuten binnen ons team extra geschoold in de behandeling van patiënten die in aanraking zijn geweest met het COVID-19 virus. Onze therapeuten zijn hierdoor op de hoogte van de laatste inzichten voor de meest optimale behandeling voor de mogelijke gevolgen op korte en lange termijn. Aan de hand van de laatste inzichten, overleg met andere zorgverleners en specialisten (waaronder huisartsen en longartsen), hebben wij een revalidatieprogramma samengesteld.

Meer weten?
Bel ons Mail ons Direct aanmelden

 

Werkwijze

De behandelingen volgt u bij een van onze (long)sfysiotherapeuten binnen ons team. Zij hebben zich extra geschool in de behandeling van patienten die in aanraking zijn geweest met het COVID-19 virus. Een groot gedeelte van de COVID-19 cliënten heeft helaas eveneens te maken met hart- en vaatproblematiek. Josine Weijers is tevens gecertificeerd hartrevalidatie- en claudicatiotherpaeut voor behandeling in de eerste lijn. De behandelingen zullen de eerste zes weken via e-health en videobellen plaatsvinden. Mocht de situatie het toelaten dan zullen de behandelingen verder plaatsvinden op de praktijk of in de thuissituatie. Het kan zijn dat er een multidisciplinaire aanpak nodig is, na de screening bepaalt u dit samen met de fysiotherapeut en/of huisarts.

Hiervoor werken we samen met:

 • Longartsen uit het ziekenhuis Bernhoven
 • Huisartsen
 • Diëtiste Mirjam Cleveringa
 • Ergotherapeut Kim van de Laar
 • Psycholoog van GGZ-Oost Brabant
 • Psychosomatisch fysoiotherapeut Nanneke van Tiel.

De fysiotherapeut zal zich dus vooral richten op uw fysieke gezondheid. U kunt daarbij denken aan de onderstaande punten. Daarnaast zal de fysiotherapeut een screenende rol hebben en samen met u bekijken of er nog andere zorgverleners nodig zijn.

Fysiek functioneren

 • Verbeteren spierkracht en conditie
 • Verminderen van vermoeidheid na corona
 • Adequate adem- en hoesttechnieken
 • Beschikken over goede ademspierkracht
 • Mobiliteit vergroten: zelfstandig transfers uitvoeren, lopen met of zonder hulpmiddel, traplopen en ADL zelfstandigheid
 • Verbeteren fysieke activiteiten

Mentaal functioneren; dit is in samenwerking met de psycholoog of psychosomatische fysiotherapeut:

 • Tijdig signaleren en behandelen van depressie, angst en PTSS
 • In kaart brengen van eventuele belemmerende psychologische factoren
 • Inzicht geven in de gevolgen van een langdurige IC opname.
Vergoedingen

Op dit moment is het nog onduidelijk hoe de behandelingen voor COVID-19 zullen worden vergoed. Ons advies hiervoor is om te bellen met de zorgverzekeraar. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie dan kan hiervoor altijd uw aanvullende verzekering worden aangesproken. We houden u op de hoogte van mogelijke veranderingen. Goed om te weten: we hebben bij alle verzekeraars een contract.

Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op: 0412 63 62 34.

 

 

Aanmelden

Wilt u meer weten over fysiotherapie na of tijdens corona? Of wilt u direct een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl.
Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: 0412-636234

Josine Weijers


BIG nr: 59066337304

Stefan van Zijtveld


BIG nr: 39918949804

Jason van Ieperen


BIG nr: 59922811604

Weten of uw behandeling wordt vergoed?