fbpx

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


  privacy

  Meer informatie

  Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
  Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


   privacy

   Shockwave

   Shockwave therapie is een behandelvorm die toegepast kan worden door de fysiotherapeut. Niet alle klachten zijn te behandelen met shockwave therapie en daarom start de fysiotherapeut altijd met een onderzoek om te kijken of deze therapie bij jouw klacht past.

   Bij shockwave therapie wordt gewerkt met een behandelkop die op de huid wordt geplaatst en er door trillingen, mechanische drukgolven het lichaam in worden gestuurd. Deze mechanische drukgolven veroorzaken in het lichaam een biologisch effect wat vermindering van pijn veroorzaakt. Het wordt ingezet bij langdurige pijnklachten aan pezen en spieren.

   • Voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten.
   • Niet schadelijk voor je lichaam.
   • Chronische klachten.
   Werkwijze

   Wat is Shockwave therapie?

   Shockwave therapie is een behandeling waarbij er door middel van een behandelkop mechanische drukgolven het lichaam in worden gestuurd. Deze mechanische drukgolven veroorzaken in het lichaam een biologisch effect. Shockwave wordt vaak gebruikt bij spier- en pees gerelateerde klachten.  Het stimuleert  weefselherstel, stimuleert de stofwisseling, verzacht verkalkingen en verbetert de bloedcirculatie waardoor pijnklachten bestreden worden. Onderzoek toont aan dat shockwave therapie vaak goede resultaten geeft.

   Bij welke klachten gebruikt de fysiotherapeut shockwave?

   De fysiotherapeut kan shockwave gebruiken bij:

   • Hielpijn.
   • Chronische schouderklachten met of zonder kalkafzetting.
   • Pijn net onder de knieschijf.
   • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie).
   • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog).
   • Andere spier- en pees gerelateerde klachten.

   Hoe werkt shockwave therapie?

   Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna wordt de behandelkop op de huid geplaatst en worden de impulsen toegediend door middel van verschillende bewegingen. Tijdens de behandeling hoor je een tikkend geluid. De behandeling zelf kan kortdurend gevoelig zijn. De behandeling duurt zo’n 15-20 minuten en wordt soms gecombineerd met training of huiswerkoefeningen. De fysiotherapeut gebruikt een aantal behandelingen voor shockwave om voldoende effect te bereiken.

   Vergoedingen

   Vergoedingen handtherapie

   Shockwave valt onder een reguliere behandeling fysiotherapie. Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren hebben er namelijk veel veranderingen plaatsgevonden rond de vergoedingen voor fysiotherapie.

   Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op: 0412 63 62 34.

   Goed om te weten: we hebben bij álle verzekeraars een contract.

   Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Een uitzondering hierop zijn de behandelingen voor chronische klachten; na de 20ste behandeling gaan deze wel ten koste van uw eigen risico.

   Aanmelden

   Aanmelden shockwave

   Wit u meer weten over handtherapie bij Medifit? Of direct een afspraak maken? Maak dan direct een afspraak via de website of stuur  een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: 0412 63 62 34.

   Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan uw gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u van ons.

    Naam

    Telefoonnummer

    privacy

    Weten of uw behandeling wordt vergoed?