fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

   

  Echografie bij Medifit

  Leuk dat je meer informatie wilt over echografie! Echografie is een vorm van onderzoek wat we in de fysiotherapie steeds meer toepassen als aanvullend onderzoek. Hiermee zoeken we naar de oorzaak van pijnklachten aan bijvoorbeeld uw pezen, spieren en gewrichtsbanden.

  Waarom echografie?

  De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek. Op basis van een anamnese en het lichamelijk onderzoek wordt besloten of het zinvol is om een echo te maken. Met een echo kan de fysiotherapeut in sommige gevallen beter bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar de exacte oorzaak zit. Dit wil overigens niet zeggen dat alles wat we zien op de echo ook te maken heeft met uw pijnklacht. Wanneer een echo wel zinvol is om te maken kan de fysiotherapeut een beter behandelplan maken. Hierdoor bent u weer zo snel als mogelijk klachtenvrij.

  Bij welke klachten gebruikt de fysiotherapeut echografie?

  De fysiotherapeut kan echografie gebruiken bij:

  • Spierblessures
  • Peesblessures (zoals gescheurde pees of verkalking)
  • Slijmbeursontstekingen
  • Verrekking of scheuring van het gewrichtskapsel of de gewrichtsbanden
  • Onderzoek naar cystes

  Hoe werkt echografie?

  De fysiotherapeut gaat met een echokop met gel over het lichaamsdeel waar u klachten heeft. Op een scherm staat het onderzochte gebied zwart-wit afgebeeld.

  Het echografieonderzoek duurt maximaal een half uur. Het doet geen pijn en is niet schadelijk voor het lichaam. De fysiotherapeut bespreekt de uitslag van het onderzoek direct. Zo kan hij samen met u een behandelplan op maat opstellen.

  Hoe ga je nu te werk?

  Wil jij niet langer met jouw lichamelijk klachten bij rondlopen? Samen gaan we kijken hoe we jouw klachten kunnen verminderen. Via onderstaand contactformulier kun je direct je gegevens achterlaten en dan nemen we contact met je op.