fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  Manuele therapie voor kinderen en baby’s

  Manuele therapie voor kinderen (ook baby’s) kan veel problemen voorkómen. Heeft je baby een asymmetrische houding of een voorkeurshouding van de nek? Dit kan zijn of haar natuurlijke groeiproces verstoren. En dat zorgt later misschien voor problemen bij het uitvoeren van activiteiten.

  • Snelle verbeteringEen foto uit een manuele fysiothearpie sessie waar een fysiotherapeute een knuffel naast een klein kindje houdt waardoor het kind zijn arm uitreikt.
  • Vermindering van klachten en huilen
  • Zonder ‘kraken’!

  De behandeling gebeurt altijd samen met de kinderfysiotherapeut, die zich focust op problemen bij activiteiten en participatie van je kind.

  Resultaat
  Meestal is er al na drie behandelingen een verbetering te zien in de houding van het kind. Dit vermindert ook eventuele klachten, zoals reflux (het opboeren van maagzuur) en overmatig huilgedrag.

  Meer weten?
  Bel ons Mail ons Direct aanmelden

   

  Werkwijze

  Werkwijze manuele therapie voor kinderen

  Sommige baby’s hebben een voorkeurshouding in de nek. Dit is een ‘functiestoornis’ in het natuurlijke groeiproces van het hogere deel van de nek. Een voorkeurshouding kun je herkennen als je baby spontaan het hoofd naar één zijde gedraaid houdt als hij of zij op de rug ligt. Bij twijfel kan de kinderfysiotherapeut of de manueel therapeut voor kinderen vaststellen of dit bij jouw baby het geval is.Manueel fysiotherapeute die een klein kind masseert terwijl dit kind op zijn boekje ligt.

  Voorzichtige behandeling

  Als je kindje een voorkeurshouding heeft, maken we voorzichtig de nek los. Dat doen we door de gewrichten met heel weinig kracht, druk en snelheid te behandelen. Er wordt dus niet ‘gekraakt’, zoals bij manuele therapie voor volwassenen gebeurt. Dit combineren we met adviezen over de houding van je baby en de manier waarop je hem of haar het beste kunt vasthouden, tillen en dragen.

  De behandeling gebeurt altijd samen met de kinderfysiotherapeut, die zich focust op problemen bij activiteiten en participatie van je kind. Samen stellen de manueel therapeut voor kinderen en de kinderfysiotherapeut een behandelplan op.

  Resultaat

  Meestal is er al na drie behandelingen een verbetering te zien in de houding van het kind. Dit vermindert ook direct de klachten, zoals reflux (het opboeren van maagzuur) en overmatig huilgedrag.

  Vergoeding

  Vergoeding voor manuele therapie voor kinderen

  Kinderen van 0 tot 18 jaar hebben maximaal achttien behandelingen fysiotherapie uit de basisverzekering. Na achttien behandelingen is de vergoeding afhankelijk van de wijze waarop je aanvullend verzekerd bent. Dit kun je in je polis terugvinden of bij je verzekeraar navragen.

  Direct toegankelijk

  Manuele therapie voor kinderen is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat er geen verwijzing nodig is om voor vergoeding in aanmerking te komen. Voor behandeling aan huis dient er wel een verwijzing te zijn van een huisarts, een specialist of een consultatiebureau-arts.

  Aanmelding

  Aanmelden manuele therapie voor kinderen

  Wil je meer weten over manuele therapie voor kinderen? Of direct een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kun je je vragen ook telefonisch stellen  0412 636 234 of meld u direct aan

  Wil je liever teruggebeld worden? Laat dan je gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoor je van ons.

   

  Mireille Claessens-Van Lieshout


  BIG nr: 29064131704

  Vicky van Wijk - van Dinther


  BIG nr: 59918598804

  Weten of uw behandeling wordt vergoed?