fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  KidsActief (8-12 jaar)

  KidsActief is een programma voor ieder kind die graag fit wil zijn en tevreden met zichzelf. Strenge diëten zijn daarvoor geen oplossing, zeker niet voor een lichaam dat volop in ontwikkeling is. Veel beter is het om spelenderwijs te leren om gezond te eten en lekker te bewegen.

  • Tegengaan of voorkomen van overgewicht
  • Persoonlijk trainingsschema
  • Tips voor gezonde levensstijl

  Meer weten?
  Bel ons Mail ons meld u direct aan

  Werkwijze

  Werkwijze

  KidsActief is een sportprogramma voor kinderen met (dreigend) overgewicht. Op een vast moment in de week werken we aan fitheid en het krijgen van (meer) plezier in bewegen. Ook krijgen de kinderen op een leuke manier informatie en tips over lekker bewegen en gezond eten.

  Intake gesprek

  Om het trainingsprogramma zo goed mogelijk op uw kind af te kunnen stemmen, krijgt iedere deelnemer een persoonlijke intake. Daarna bepalen de fysiotherapeut en de diëtist een optimaal trainingsschema.

  Gezonde voeding

  De rol van de ouders in dit programma is erg belangrijk. We vragen dan ook om uw actieve betrokkenheid (bijvoorbeeld tijdens de drie bijeenkomsten voor uw kind én drie bijeenkomsten voor u en uw kind samen). Deze bijeenkomsten zijn gericht op bewustwording. Een diëtist behandelt onderwerpen als een gezond eetpatroon, tijdstippen van eten en gezonde tussendoortjes. Ook krijgt u praktische tips om het voedingspatroon te verbeteren. De begeleiding voor het KidsActief programma wordt gegeven door Diëtist Ruth.

  Blijvende begeleiding

  Na 12 weken is het programma formeel voorbij. Toch houden we graag nog een vinger aan de pols. Gedurende anderhalf jaar plannen we evaluaties met de fysiotherapeut en de diëtist. Verder is er de mogelijkheid om door te stromen naar de KidsFit-groep. Daar wordt uw kind in groepsverband begeleid om zijn of haar levensstijl te behouden.

  Tijden en kosten

  Tijden

  Woensdag: 15.30 – 16.30 uur

  KidsActief start 2 keer per jaar . 1x in maart en 1x in september en duurt 12 weken. De bijeenkomsten vindt plaats in sporthal De Rusheuvel (Rusheuvelstraat 5, Oss).

  Kosten

  De kosten voor deelname aan KidsActief worden voor een deel gedekt via het basispakket van uw zorgverzekering: de eerst € 85 is eigen bijdrage, voor de overige kosten bent u verzekerd. Wel heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig om uw kind deel te kunnen laten nemen aan het programma.

  Aanmelden

  Aanmelden

  Aanmelden voor KidsActief kan alleen met een doorverwijzing van de huisarts of de GGD.

  Wilt u meer weten over KidsActief of uw kind direct aanmelden? Stuur dan een e-mail naar paulien@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u ook even bellen: 0412 – 63 62 34.

  Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan uw gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u van ons.

   Naam

   Telefoonnummer

   privacy

   Weten of uw behandeling wordt vergoed?