fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  Virtual Reality Training

  Medifit verstrekt Virtual Reality training in Oss. Heb jij last van chronische pijnklachten of angst om te bewegen? Of juist klachten aan je nek, rug of bekken op gebied van stabiliteit? Merk je dat algemene trainingen te zwaar zijn? Dan kan VR training wellicht een uitkomst bieden. 

   • Laag belastbare training 
   • Spelenderwijs trainen en leren
   • Reduceert pijnklachten en bewegingsangst
   • Geeft inzicht en kennis over je pijnsysteemEen fysiotherapeute zit op een Ipad terwijl haar patiënt een Virtual Reality training ondergaat.

   

  Meer weten? Bel:   0412 636 234

  Werkwijze

  Wat is VR?

  Virtual Reality (VR) geeft je het gevoel dat je mentaal en fysiek in een andere (virtuele) wereld bent. Door een speciale VR-bril wordt de zichtbare werkelijkheid simpelweg vervangen door computer gesimuleerde beelden. De bril bevat namelijk een beeldscherm en sluit zicht op de buitenwereld af. Doordat je ogen elk een eigen beeld zien, dat licht van elkaar verschilt, zie je diepte in de virtuele omgeving. Doordat sensoren de bewegingen van je hoofd volgen, beweegt de VR-omgeving op dezelfde manier mee. Zo kun je rondkijken in de virtuele wereld. VR wordt al veel toegepast in de gezondheidszorg met verschillende revalidatie doeleinden.

  Bij welke klachten gebruikt de fysiotherapeut VR?

  De fysiotherapeut gebruikt VR training als therapievorm bij verschillende doeleinden:

  • Training van stabiliteit van nek/romp
  • Verbetering van bewegingsvrijheid
  • Pijneducatie, waarbij wordt geleerd waar je pijn van krijgt en hoe je hier het beste mee kan omgaan. 
  • Het ontspannen en aanvoelen van je lichaam. 

  De intake van VR voor uw klachten gebeurt altijd bij een fysiotherapeut. Wanneer de fysiotherapeut denkt dat VR een goede behandelmethode voor jou is, zal deze je doorverwijzen naar een gespecialiseerde VR collega die samen met u de training zal opstarten en uitvoeren. De trainingen op de praktijk zijn met een praktijk bril, maar er zijn ook opties om een eigen bril te huren of aan te schaffen, zodat je thuis de oefeningen kunt uitvoeren.  

  Virtual Reality training in Oss bestaat uit speciaal voor jou geselecteerde spellen. Middels de VR bril worden deze spellen gespeeld en wordt er getraind op stabiliteit en mobiliteit of op pijneducatie. Dit is afhankelijk van uw hulpvraag. De spelletjes kunnen specifiek ingericht worden met verschillende parameters zoals snelheid, mobiliteit of tijdsduur. De VR omgevingen zorgen voor een externe focus, hierbij is de focus van aandacht gericht op het effect van de handeling die je uitvoert. Dit zorgt voor een beter resultaat, leereffect en helpt voor pijndemping en het verminderen van bewegingsangst.

  Een fysiotherapeute kijkt lachend naar haar Ipad terwijl haar patiënt lachend met een VR bril de virtual reality training ondergaat 

  Vergoedingen

  Wat kost een VR training?

  De intake van VR voor uw klachten gebeurt altijd bij een fysiotherapeut. Wanneer de fysiotherapeut denkt dat VR een goede behandelmethode voor jou is, zal deze je doorverwijzen naar een gespecialiseerde VR collega die samen met u de training zal opstarten en uitvoeren. Voor deze intake rekenen wij een  fysiotherapeutisch consult.

  Weet u niet zeker of uw verzekering fysiotherapie vergoedt? Neem dan gerust contact met ons op: 0412 636 234.

  Aanmelden

  Wilt u meer weten of VR-training? Of direct een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonische stellen: 0412 636 234

  Arjan Meijer


  BIG nr: BIG nr: 79919890304

  Vicky van Wijk - van Dinther


  BIG nr: BIG nr: 59918598804

  Sanne Buil


  BIG nr: BIG nr: 49930705604

  Weten of uw behandeling wordt vergoed?