fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  Lekker sporten met mensen van mijn leeftijd

  ‘Ik vind het belangrijk om in beweging te blijven’ of ‘groepslessen met leeftijdsgenoten lijkt mij heel leuk om te doen’.

  Veel genoemde voorbeelden van mensen die (willen) gaan meedoen met vitaalfit. Natuurlijk zijn dat belangrijke redenen maar niet de enige redenen om mee te gaan doen met vitaalfit!

  Het is belangrijk om een aantal keer in de week te bewegen. Ook, en misschien nog wel belangrijker, op latere leeftijd. Bewegen geeft het lichaam een betere algemene conditie en zorgt er mede daarmee voor dat, als er iets gebeurd met je lichaam, de kans groter is dat het herstel sneller verloopt. Een keer per week een uur bewegen kan al zorgen voor een sneller herstel. Ongeacht niveau, intensiteit of het aantal herhalingen.

  Vitaalfit

  Vitaalfit is speciaal voor de 55+ers die graag in beweging willen komen of blijven. Op een vast moment in de week ga je in een vaste groep aan de slag met je eigen doelen. Iedere deelnemer sport op zijn of haar eigen niveau, waardoor er ook geen ‘competitie’ tussen de deelnemers heerst. Bij Medifit Oss heb je de mogelijkheid om een keer in de week of twee keer in de week deel te nemen aan vitaalfit. Op dit moment hebben wij 12 verschillende groepen die van maandag tot en met vrijdag in de ochtend en middag actief zijn. Er is dus op bijna elk moment in de week een mogelijkheid om deel te nemen!

  Een vitaalfitles bestaat uit twee delen, tijdens het eerste deel kun je werken aan je eigen op maat gemaakte schema en het tweede deel is een groepsles. Je eigen schema wordt tijdens de eerste paar keer voor je gemaakt door de fitness instructeur van dienst. Dit schema wordt aan de hand van je eigen wensen en behoeften samengesteld. Vind je het belangrijk om iets meer krachttraining te doen dan zal er meer krachttraining op je schema komen staan. Heb je meer behoefte aan conditie of balansoefeningen dan zal de meerderheid van de oefeningen conditie of balansoefeningen zijn. Uiteraard worden de instellingen en de uitvoering van de oefening met je doorgenomen zodat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

  Groepsles

  Het tweede deel van de vitaalfitles is de groepsles. Dit varieert elke week. De ene week kan het een circuittraining zijn waarbij er verschillende oefeningen voor een bepaalde tijd worden gedaan en een andere week kan het een spel zijn waarbij we met de hele groep deelnemen. Op deze manier is elke vitaalfitles weer anders en blijft er afwisseling.

  Doordat het programma zich richt op mensen met een leeftijd van 55 jaar en ouder komen er regelmatig lessen voor welke in het teken kunnen staan van verschillende problemen welke er op latere leeftijd kunnen voorkomen. Een voorbeeld hiervan is lessen die te maken hebben met valpreventie of lessen die in het teken staan van een bepaalde feestdag zoals sinterklaas of kerst.

  Vast groepen

  Omdat er vaste groepen zijn zie je elke week dezelfde mensen in je groep waardoor er makkelijker een band kan ontstaan met je groepsgenoten. Na afloop van de training wordt er vaak nog even nagepraat onder het genot van een kopje koffie aan onze bekende koffietafel. In de praktijk zien we hierdoor ook dat er ook buiten de vitaalfitlessen contact wordt gehouden met de groepsgenoten. Sommige groepen gaan ook elk jaar een keer uit eten of iets dergelijks. Het schept een band om met elkaar te sporten en wij bij Medifit Oss juichen dat ook erg toe!

  Mee doen?

  Lijkt het je leuk om een keer mee te doen met een proefles of wil je je direct aanmelden voor een vitaalfitgroep dan kun je een mailtje sturen naar jasper@medifitoss.nl of bel even naar onze praktijk via 0412-636234.

  < Terug naar overzicht

  Weten of uw behandeling wordt vergoed?