fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  Sportspreekuur

  Voorkom sportblessures tijdens sportspreekuren!

  ‘’Woensdagavond iets voor half negen meldde zich een vrouw met beginnende polsklachten bij mij op het sportspreekuur. Ze had sinds een paar dagen last van haar pols en na het tennissen werden deze klachten erger. Wat haar was opgevallen, was dat ze steeds harder in haar racket wilde gaan knijpen. Deze vrouw heb ik met een paar gerichte adviezen kunnen helpen, waardoor een behandeling bij een fysiotherapeut niet nodig was.’’

  Medifit Oss geeft bij verschillende clubs in de regio Oss medische ondersteuning. Hoe dit is ingericht, is wisselend per club. Zo geven we ondersteuning bij evenementen, draaien spreekuren op de club, geven presentaties over veel voorkomende klachten, organiseren clinics of geven sport-specifieke trainingen aan de selectie.

  Een van deze opties is het sportspreekuur op de club zelf. Dit sportspreekuur is bedoeld om een snelle screening mogelijk te maken voor blessures die zijn ontstaan na het sporten of bij reeds bestaande klachten. Het werken op locatie kan drempelverlagend werken voor spelers, waardoor er een snellere diagnosestelling gewaarborgd kan worden.  Het spreekuur is uitsluitend bedoeld als korte screening van de klacht. Aan de hand van de screening kan de fysiotherapeut beslissen of de sporter nader onderzocht dient te worden of dat advisering volstaat. Deze screening zal voor iedere sporter of begeleider binnen de club gratis worden aangeboden.

  Vooraf aanmelden voor het spreekuur is niet nodig. Er is sprake van een inloop mogelijkheid. De fysiotherapeut streeft ernaar om elke cliënt die zich aanmeldt te woord te staan en te screenen. Mocht dit gezien omstandigheden als drukte en tijd niet mogelijk zijn, dan zal de therapeut de contactgegevens van de persoon opnemen en binnen 2 dagen contact met hem/haar opnemen voor een nieuwe afspraak. De behandeling op de praktijk zal ten koste gaan van de individuele zorgverzekering. Kinderen onder de 18 jaar zijn altijd verzekerd.

  Alles kort op een rij

  • Toegang tot het spreekuur en daarmee screening van een blessure is altijd gratis.
  • Er is sprake van inloop mogelijkheid, vooraf aanmelden is niet nodig.
  • Indien een behandeling fysiotherapie volgt op de praktijk als gevolg van de screening, zal hiervoor de individuele zorgverzekering worden aangesproken. Sporters onder de 18 jaar zijn altijd verzekerd.

  < Terug naar overzicht

  Weten of uw behandeling wordt vergoed?