fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  Vitaliteit

  Wat is Vitaliteit?

  Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘vita’ en betekent letterlijk bruisen van energie. Je voelt jezelf sterk, fit en gezond. Maar wanneer is dat dan zo? Iedereen geeft een andere invulling aan vitaal zijn. Als je het bovenstaande gevoel ervaart, mag je jezelf vitaal noemen. Ben eens brutaal eerlijk… geldt dit ook voor jou?

  Als je je vitaal voelt, dan kun je de hele wereld aan. Je hebt weinig zorg nodig, je doet je werk fluitend en houdt energie over om je hobby’s en sport lekker uit te oefenen. Daarnaast voel je je ook nog fit genoeg om leuke dingen te doen met vrienden of familie.

  Vitaliteit draagt aantoonbaar bij aan een goede gezondheid. Mensen die vitaal zijn, hebben vaak minder zorg nodig. Tijdens de coronapandemie is dat nog duidelijker geworden. Mensen die fit zijn, lopen minder kans op een ernstig beloop bij ziekte zoals door het coronavirus. Dit geldt echter niet alleen voor corona, maar voor bijna alle welvaartsziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal longaandoeningen. Kortom, vitaliteit draagt positief bij aan goede gezondheid.

  Voor mij betekent vitaliteit dat ik energie heb om lekker te leven. Ik ben niet moe, ik kan met mijn kinderen spelen, ook na een lange dag werken. En als ik ’s avonds, als de kinderen op bed liggen, een goed idee heb, kan ik dat ook nog eens lekker uitwerken. De tijd voor mezelf besteed ik aan sporten. Kortom ik doe alles wat ik wil doen in goede gezondheid en met veel energie.

  Wat betekent vitaliteit voor jou?

   

  < Terug naar overzicht

  Weten of uw behandeling wordt vergoed?