fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  VR training

  Nekklachten kunnen leiden tot een verandering van de spanningen in de spieren van de nek. Dit is op korte termijn bedoeld als beschermingsmechanisme om eventuele schade te voorkomen. Op de lange termijn kunnen deze spanningen leiden tot stijfheid en een verminderde beweeglijkheid van nek en hoofd. Mede hierdoor kunnen nekklachten langdurig blijven bestaan en zelfs chronisch worden.

  Sinds dit jaar is het mogelijk om bij Medifit VR training te volgen voor fysieke klachten. Met Corpus VR kun je revalideren op een leuke en innovatieve manier. Door de virtual reality games en werelden wordt de motivatie vergroot. Oefeningen om te revalideren kunnen soms als saai worden ervaren. Met Corpus VR is het leuk om te herstellen door de variërende oefeningen.  Je kunt op je eigen niveau de games spelen. Met de bewegingssensoren wordt er gelet op de juiste uitvoering en wordt de voortgang bijgehouden. Je bedient het spel met bijvoorbeeld je nek. De focus tijdens het spelen van het spel blijft hoog, doordat je continu in de VR wereld zit. Door de games kun je verschillende aspecten verbeteren, zoals:

  • Mobiliteit
  • Spierspanning- ontspanning
  • Coördinatie
  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht

  Er kan ook gebruik worden gemaakt van behandeling op afstand, omdat het mogelijk is om thuis te oefenen via een app. Zo kunnen wij op afstand het verloop in de gaten houden en de oefeningen aanpassen.

  Wil je hier meer over weten of een keertje uitproberen? Mail dan naar sanneb@medifitoss.nl

  < Terug naar overzicht

  Weten of uw behandeling wordt vergoed?