fbpx

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


privacy

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


privacy

Manuele therapie voor kinderen

Heeft je baby een asymmetrische houding of een voorkeurshouding van de nek? Dit kan zijn of haar natuurlijke groeiproces verstoren. En dat zorgt later misschien voor problemen bij het uitvoeren van activiteiten. De manueel therapeut voor kinderen kan dit gelukkig voorkómen.

  • Snelle verbetering
  • Vermindering van klachten en huilen
  • Zonder ‘kraken’!

Meer weten?
Bel ons Mail ons Direct aanmelden

 

Werkwijze

Werkwijze manuele therapie voor kinderen

Sommige baby’s hebben een voorkeurshouding in de nek. Dit is een ‘functiestoornis’ in het natuurlijke groeiproces van het hogere deel van de nek. Een voorkeurshouding kun je herkennen als je baby spontaan het hoofd naar één zijde gedraaid houdt als hij of zij op de rug ligt. Bij twijfel kan de kinderfysiotherapeut of de manueel therapeut voor kinderen vaststellen of dit bij jouw baby het geval is.

Voorzichtige behandeling

Als je kindje een voorkeurshouding heeft, maken we voorzichtig de nek los. Dat doen we door de gewrichten met heel weinig kracht, druk en snelheid te behandelen. Er wordt dus niet ‘gekraakt’, zoals bij manuele therapie voor volwassenen gebeurt. Dit combineren we met adviezen over de houding van je baby en de manier waarop je hem of haar het beste kunt vasthouden, tillen en dragen.

De behandeling gebeurt altijd samen met de kinderfysiotherapeut, die zich focust op problemen bij activiteiten en participatie van je kind. Samen stellen de manueel therapeut voor kinderen en de kinderfysiotherapeut een behandelplan op.

Resultaat

Meestal is er al na drie behandelingen een verbetering te zien in de houding van het kind. Dit vermindert ook direct de klachten, zoals reflux (het opboeren van maagzuur) en overmatig huilgedrag.

Vergoeding

Vergoeding voor manuele therapie voor kinderen

Kinderen van 0 tot 18 jaar hebben maximaal achttien behandelingen fysiotherapie uit de basisverzekering. Na achttien behandelingen is de vergoeding afhankelijk van de wijze waarop je aanvullend verzekerd bent. Dit kun je in je polis terugvinden of bij je verzekeraar navragen.

Direct toegankelijk

Manuele therapie voor kinderen is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat er geen verwijzing nodig is om voor vergoeding in aanmerking te komen. Voor behandeling aan huis dient er wel een verwijzing te zijn van een huisarts, een specialist of een consultatiebureau-arts.

Aanmelding

Aanmelden manuele therapie voor kinderen

Wil je meer weten over manuele therapie voor kinderen? Of direct een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kun je je vragen ook telefonisch stellen  0412 636 234 of meld u direct aan

Wil je liever teruggebeld worden? Laat dan je gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoor je van ons.

 

Weten of uw behandeling wordt vergoed?