fbpx

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Kinder manuele therapie

Een voorkeurshouding ten gevolge van een functiestoornis in de nek op de leeftijd 0 – 6 maanden (voorheen KISS)  is een stoornis in het natuurlijke groeiproces van de zuigeling op basis van een lokale stoornis in de hoger liggende niveaus van de nek. Deze functiestoornissen kunnen in één richting voorkomen, maar ook combinaties ervan zijn mogelijk. Naarmate de leeftijd vordert kan een aanhoudende functiestoornis leiden tot problemen in de activiteiten van het kind.

Een asymmetrische of voorkeurshouding van de zuigeling wordt gedefinieerd als de toestand van de zuigeling waarbij deze in rugligging spontaan het hoofd of naar de rechterzijde of naar de linkerzijde gedraaid houdt, gedurende driekwart van de observatietijd (minimaal 15 minuten), zonder actieve draai bewegingen van het hoofd over de volle 180 graden naar de andere zijde. Deze asymmetrie kan bij twijfel ook worden opgemerkt door de kinderfysiotherapeut.

Meer weten? Bel: 0412 636 234 of meld u direct aan

Werkwijze

Een groot verschil tussen de manuele therapie bij kinderen in tegenstelling tot de manuele therapie bij volwassenen, is dat er niet zal worden “gekraakt”. De behandeling zal doorgaans bestaan uit het losmaken van de nek middels milde mobilisaties van gewrichten, uitgevoerd met een zeer geringe kracht, druk en snelheid. Dit zal gecombineerd worden met houdings- en hanteringsadviezen die ook in de thuissituatie uitgevoerd kunnen worden. Er zijn geen studies die negatieve effecten van manuele therapie bij zuigelingen, bestaande uit mobilisaties conform de standaarden in Nederland, aantonen.

De behandelingen van uw kind zullen altijd in combinatie zijn met de kinderfysiotherapeut. Samen met de kinder-manueel therapeut zal het behandelplan worden opgesteld. Doorgaans is er al na 3 behandelingen bij de kinder-manueel therapeut een verbetering te zien in de houding van het kind, waardoor ook de klachten gereduceerd zullen worden. Denk hierbij aan een vermindering van reflux (opboeren van maagzuur) en een vermindering van huilen bij overmatig huilgedrag. De kinderfysiotherapeut zal zich richten op het gebied van problemen in activiteiten en participatie. De combinatie van deze twee disciplines zullen het beste behandelplan voor uw kind opleveren.

Vergoeding

Kinderen van 0 tot 18 jaar hebben maximaal achttien behandelingen fysiotherapie uit de basisverzekering. Na achttien behandelingen is de vergoeding afhankelijk van de wijze waarop u aanvullend verzekerd bent. Dit kunt u in uw polis terugvinden of bij uw verzekeraar informeren.

Aanmelding

Aanmelden voor kinder manuele therapie

Wilt u meer weten, of direct een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: 0412 63 62 34.

Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan uw gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u van ons.

Naam

Telefoonnummer

privacy

Weten of uw behandeling wordt vergoed?