fbpx

Contact

    Maak direct een afspraak

    Naam*

    E-mail*

    Telefoon

    Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

    Onderwerp

    Kies uw locatie

    Omschrijf kort uw pijnklacht

    Onderwerp

    Kies uw locatie

    Uw bericht

    Onderwerp

    Uw bericht

    privacy

    Therapie bij duizeligheidsklachten

    Mensen reageren vaak verbaasd als ik ze vertel dat ik veel werk met duizeligheidsklachten. Naar de manueel therapeut voor duizeligheid is misschien niet meteen logisch. Vaak denken mensen eerder aan mij bij nek- of rugklachten. Toch zijn er meerdere vormen van duizeligheid waar wij je mee kunnen helpen. Één van de meest veelvoorkomende vormen van duizeligheid is BPPD (positieduizeligheid). Hierbij is de duizeligheid een draaiduizeligheid, het gevoel dat alles begint te draaien. Deze ‘aanval’ blijft bij BPPD vaak kortdurend en ontstaat wanneer het hoofd van houding verandert. Vaak hebben deze mensen klachten bij draaien in bed, vooroverbuigen of omhoog of achterom kijken. Het kan heel eng zijn om duizelig te worden.

    Toch is duizeligheid vaak ongevaarlijk. In het geval van BPPD kunnen deze angstige en hinderlijke klachten vaak binnen twee á drie behandelingen opgelost worden. Reden van deze klachten is namelijk een stoornis in één van de twee evenwichtsorganen. De evenwichtsorganen bestaan uit kanalen met vloeistof erin. Als de vloeistof niet goed mee beweegt krijgen uw hersenen de verkeerde informatie over de positie van het hoofd. Daardoor zien mensen alles draaien of krijgen ze het gevoel dat ze zelf bewegen, draaien of vallen. Na een gesprekje en een aantal testjes kunnen we snel bepalen welk kanaal van het evenwichtsorgaan is aangedaan.

    Samen zoeken naar een oplossing

    Tijdens een intakegesprek bekijken we samen uw persoonlijke verhaal en onderzoeken we samen wat het probleem is. Hierbij kijken we ook naar de mogelijkheid van minder vaak voorkomende vormen van duizeligheid. Bijvoorbeeld wanneer de duizeligheid een relatie heeft met nekklachten of een specifiekere aandoening zoals neuritis vestibularis of evenwichtsmigraine. Ook kan duizeligheid soms een bijwerking zijn van medicatie (of verandering van leverancier), oogproblemen of een lage bloeddruk.

    Om te bepalen wat de duizeligheid veroorzaakt, is tijdens het intakegesprek het type van de duizeligheid van belang. Daarbij zijn ook andere zaken van belang, bijvoorbeeld het moment waarop de duizelig begint en de klachten die u ervaart naast de duizeligheid. Als er twijfels zijn over de oorzaak van de duizeligheidsklachten of verder specialistisch onderzoek of behandeling nodig is, overleggen we met uw huisarts.

    Revalidatie bij duizeligheid

    Ook als de oorzaak van de duizeligheid al bekend is, maar als u nog duizeligheid en balansklachten ervaart, na bijvoorbeeld neuritis vestibularis of de ziekte van ménière, kunnen we helpen met advies op maat of, wanneer daar indicatie voor is, een specifieker revalidatieprogramma.

    Blijf dus niet rondlopen met duizeligheidsklachten. Onze specialist op het gebied van duizeligheidsklachten is Martine van Onna en ze denkt graag met u mee.

    < Terug naar overzicht

    Weten of uw behandeling wordt vergoed?