fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  Fysiotherapie na corona

  Revalidatie tijdens en na Corona

  Voor mensen die momenteel ziek zijn van corona en voor mensen die reeds herstellende zijn, is het belangrijk dat zij fysiotherapie krijgen. Het COVID-19 virus heeft invloed op de fysieke, mentale en cognitieve gezondheid. Om deze reden is het belangrijk dat er snel en goed geschakeld kan worden tussen verschillende zorgverleners/specialisten. Zo komt er bij de revalidatie van het COVID-19 virus naast een fysiotherapeut, waar nodig bijvoorbeeld ook een diëtist, psychosomatisch fysiotherapeut, ergotherapeut en een logopedist in beeld.

  Naast dat wij deze contacten hebben en snel met hen kunnen schakelen, hebben wij (long)fysiotherapeuten binnen ons team extra geschoold in de behandeling van patiënten die in aanraking zijn geweest met het COVID-19 virus. Onze therapeuten zijn hierdoor op de hoogte van de laatste inzichten voor de meest optimale behandeling voor de mogelijke gevolgen op korte en lange termijn. Wij, Medifit Oss, hebben een revalidatieprogramma samengesteld samen met andere zorgverleners en specialisten (waaronder huisartsen en longartsen). Dit aan de hand van de laatste inzichten. Kortom, fysiotherapie na corona, daarvoor moet je bij ons zijn.

  Meer weten?
  Bel ons Mail ons Direct aanmelden

   

  vinden die rijkt naar dobbelstenen. Op deze dobbelstenen staan letters, door dat hand de dobbelsteen draait staat er after/during corona.

  Werkwijze

  De behandelingen volgt u bij een van onze (long)fysiotherapeuten binnen ons team. Zij hebben zich extra geschoold in de behandeling van patiënten die in aanraking zijn geweest met het COVID-19 virus. Een groot gedeelte van de COVID-19 cliënten heeft helaas eveneens te maken met hart- en vaatproblematiek. Onze therapeuten zijn gecertificeerd in hartrevalidatie- en claudicatio voor behandeling in de eerste lijn. De behandelingen zullen de eerste zes weken via e-health en videobellen plaatsvinden. Mocht de situatie het toelaten dan zullen de behandelingen verder plaatsvinden op de praktijk of in de thuissituatie. Het kan zijn dat er een multidisciplinaire aanpak nodig is, na de screening bepaalt u dit samen met de fysiotherapeut en/of huisarts.

  Hiervoor werken we samen met:

  • Longartsen uit het ziekenhuis Bernhoven
  • Huisartsen
  • Diëtiste Mirjam Cleveringa
  • Ergotherapeut Kim van de Laar
  • Psycholoog van GGZ-Oost Brabant
  • Psychosomatisch fysiotherapeut Nanneke van Tiel.

  De fysiotherapeut zal zich dus vooral richten op uw fysieke gezondheid. U kunt daarbij denken aan de onderstaande punten. Daarnaast zal de fysiotherapeut een screenende rol hebben en samen met u bekijken of er nog andere zorgverleners nodig zijn.

  Fysiek functioneren

  • Verbeteren spierkracht en conditie
  • Verminderen van vermoeidheid na corona
  • Adequate adem- en hoesttechnieken
  • Beschikken over goede ademspierkracht
  • Mobiliteit vergroten: zelfstandig transfers uitvoeren, lopen met of zonder hulpmiddel, traplopen en ADL zelfstandigheid
  • Verbeteren fysieke activiteiten

  Mentaal functioneren; dit is in samenwerking met de psycholoog of psychosomatische fysiotherapeut:

  • Tijdig signaleren en behandelen van depressie, angst en PTSS
  • In kaart brengen van eventuele belemmerende psychologische factoren
  • Inzicht geven in de gevolgen van een langdurige IC opname.
  Vergoedingen

  Het is belangrijk dat u zelf nagaat hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. De laatste jaren hebben er namelijk veel veranderingen plaatsgevonden rond de vergoedingen voor fysiotherapie. Vergoedingen voor fysiotherapie maken deel uit van uw aanvullende verzekering en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Een uitzondering hierop zijn de behandelingen voor chronische klachten; na de 20ste behandeling gaan deze wel ten koste van uw eigen risico. Goed om te weten: we hebben bij álle verzekeraars een contract

  Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op: 0412 63 62 34.

   

   

  Aanmelden

  Wilt u meer weten over fysiotherapie na of tijdens corona? Of wilt u direct een afspraak maken? Stuur dan een mail naar info@medifitoss.nl Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: 0412-636234

  Stefan van Zijtveld


  BIG nr: 39918949804

  Tom Koks


  BIG nr: 09929530204

  Marloes van Deijne


  BIG nr: 69926982704

  Weten of uw behandeling wordt vergoed?