fbpx

Meer informatie

Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


  privacy

  Meer informatie

  Laat hieronder uw naam, email en/of telefoon gegevens achter.
  Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.


   privacy

   Yoga

   Bent u op zoek naar een leuke en sportieve manier om lichaam en geest in balans te brengen? Of wilt u leniger en sterker worden in uw gehele lichaam? Dan is een Yoga les misschien iets voor jou. Medifit in Oss biedt een perfecte training voor wie tot rust wil komen en aandacht wil besteden aan zijn conditie.

   • Balans tussen lichaam en geest
   • Aandacht voor houding en ademhaling
   • Verschillende vormen van yoga

   Meer weten? Bel: 0412 636 234 of meld u direct aan.

   Werkwijze

   Werkwijze

   Yoga

   De Yoga lessen worden gegeven door Janiek van de Veerdonk. Zij gebruikt oefeningen van verschillende yogavormen die hun oorsprong vinden in:

   • Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij je van de ene pose in de andere pose wordt geleid. In deze vorm volgen de houdingen elkaar vrij snel op, verbonden door de ademhaling. Vinyasa kent geen vaste series en volgordes van houdingen.
   • Power Yoga is een intensieve vorm van yoga. Hierbij worden intensieve houdingen langer vastgehouden.
   • Hatha yoga is een fysieke yoga variant die voor het grootste deel bestaat uit het uitvoeren van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s, met als afsluiting meditatie of een eindontspanning.

   Yin yoga

   In de yoga kennen we Yin & Yang yoga. Yang yoga is gefocust op beweging van de spieren en is een dynamische, krachtige vorm van yoga. De nadruk ligt hier op het versterken en het rekken van de spieren. Yin yoga is een yogastijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit en soepelheid van bindweefsel en stimulatie van levensenergie (Chi) samenkomen. Tijdens Yin yoga ligt de focus op het stimuleren van weefsels (bindweefsel) die dieper in het lichaam liggen, dit doen we door relatief lang (3-5 minuten) in een houding te blijven. In Yin yoga maakt je kennis met de kracht van stilte, met een ‘zijn-modus’ in plaats van een ‘doe-modus’, acceptatie, loslaten en naar binnen kijken en reflecteren op deze staat van ‘zijn’. Je leert om de grenzen van je lichaam weer te kunnen voelen. De lessen worden verzorgd door Tatjana.

   Tijden en Kosten

   Tijden

   Er zijn verschillende yoga groepen deze vinden plaats op:

   • Donderdag 18.00-19.00 Yoga

   Kosten

   De yoga lessen zijn  vrij toegankelijk voor iedereen met een Medifit-abonnement. In veel gevallen kunt u ook de 10-Rittenkaart gebruiken. Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: (0412) 63 62 34.

   Aanmelden

   Wilt u meer weten over de verschillende yoga lessen of u direct aanmelden? stuur dan een email naar janiek@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonische stellen 0412-636234.

   Weten of uw behandeling wordt vergoed?