fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  MentaalFit

  Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vindt u bij Medifit in Oss naast sportprogramma’s ook trainingen die gericht zijn op mentaal welbevinden.

  Mentaal fit houdt in:

  • Meer balans in het leven
  • Meer persoonlijk welbevinden
  • Combinatie van lichaam en geest

  Meer weten?
  Bel ons Mail ons meld u direct aan

  Werkwijze

  Werkwijze

  De MentaalFit-trainers zijn gespecialiseerd in het behandelen van fysieke klachten. Zij kijken niet alleen naar fysieke oorzaken, maar ook naar de fitheid van de geest (psyche). Dit vakgebied heet dan ook psychosomatische fysiotherapie.

  Voor alle MentaalFit-trainingen geldt dat we werken vanuit ‘positieve gezondheid’. Dat betekent dat we de kracht van de deelnemers benadrukken en minder focussen op de initiële aanleiding of klacht.

  We bieden verschillende MentaalFit-programma’s aan. Data en tijden variëren per cyclus. U kunt bij ons terecht voor:

  Haptonomie

  Het lichaam is letterlijk ‘drager’ van uw gevoelens. We brengen het fysieke ‘voelen’ in contact met uw gevoelsleven en de fysieke blokkades die daardoor zijn ontstaan. U leert hoe u dichter bij uw kern komt en hoe stabieler in uw eigen leefwereld en de bijbehorende emoties kunt staan.

  Haptonomie >

  Mindfulness

  Mindfulness is het tegenovergestelde van ‘leven op de automatische piloot’. U leert bewuster om te gaan met uw omgeving en ervaringen, uw grenzen te verkennen én te bewaken. Meer acceptatie, zelfrespect en eigenwaarde zijn belangrijke doelen van dit programma.

  Mindfulness >

  Neuro-linguïstisch programmeren (NLP)

  NLP helpt u uw doelen in het leven te bereiken. Wat zijn uw dromen? Hoe kunt u die verwezenlijken? Wat zijn mogelijke hindernissen? En welke persoonlijke eigenschappen staan u in de weg? U leert harmonieuze relaties op te bouwen en communicatie binnen en tussen mensen te versterken.

  NLP >

  Adem- en Ontspanningstherapie (AOT)

  Adem- en ontspanningstherapie is gericht op het verminderen van spanningsgerelateerde klachten, maar is ook geschikt ook voor het behandelen van psychische problemen, functionele beperkingen en specifieke (somatische) klachten.

  Adem- en ontspanningstherapie >

  Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)

  Voor sommige klachten, zoals vermoeidheid of pijn, is geen (volledige) medische oorzaak vast te stellen. Vaak is stress een factor. Door het ontspanningssysteem te optimaliseren, voorkomt u overbelasting en vergroot u uw draagkracht, veerkracht en (dus) uw mentale conditie.

  SOLK >

  Graded Activity

  Dit programma is gericht op het doorbreken van mentale blokkades voor mensen met chronische pijn of vermoeidheid. Door het plezier terug te brengen in sporten wordt stapsgewijs gewerkt aan het (opnieuw) opbouwen van conditie en kracht.

  Graded Activity >

  Tijden en kosten

  Tijden en kosten

  We bieden verschillende MentaalFit-programma’s aan. De dagen en tijden variëren per cyclus. Voor de meest recente informatie over de verschillende MentaalFit-programma’s kunt u contact met ons opnemen: info@medifitoss.nl of 0412 63 62 34.

  Aanmelden

  Aanmelden

  Wilt u meer weten over een van de MentaalFit-programma’s? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: 0412 63 62 34.

  Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan uw gegevens achter. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u van ons.

   Naam

   Telefoonnummer

   privacy

   Nanneke Tiel


   BIG nr: 69035182404

   Weten of uw behandeling wordt vergoed?