fbpx

Contact

  Maak direct een afspraak

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Met welke afdeling wilt u contact opnemen*

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Omschrijf kort uw pijnklacht

  Onderwerp

  Kies uw locatie

  Uw bericht

  Onderwerp

  Uw bericht

  privacy

  KidsActief, wat houd dat precies in?

  Het KidsActief programma is voor kinderen met (dreigend) overgewicht van 8 tot 12 jaar. We leren de kinderen spelenderwijs naar een gezonder leefpatroon te gaan, waarbij gedacht wordt aan eten, drinken, bewegen en slapen. Samen spelen, meer zelfvertrouwen krijgen en plezier met leeftijdsgenoten staan daarbij centraal.

  KidsActief is niet alleen voor de kinderen

  Niet alleen de kinderen wordt iets geleerd, we nemen ook de ouders actief mee in het traject. Samen met de kinderdiëtiste zullen zij aan de slag gaan met gezonde voeding. Voor zowel ouder als kind wordt gewerkt met een instructie werkboek. Besproken wordt het belang van voeding en wat ons lijf hiermee doet. We hebben eten nodig voor energie in het lijf, zodat we kunnen ademhalen, nadenken, fietsen, spelen enzovoorts. Net als een auto benzine nodig heeft om te kunnen rijden, haalt ons lijf energie uit eten en drinken.

  Kom in beweging!

  Bewegen is goed, meer is beter! Dat is het motto waar we graag mee werken. Kinderen worden aangemoedigd te voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Dagelijks minimaal 1 uur matig intensieve inspannende lichaamsbeweging waarbij de ademhaling sneller gaat. Daarbij moedigen we aan dat kinderen 3x in de week bot- en spierversterkende activiteiten doen zoals volleyballen, dansen, buiten spelen, of goed doorfietsen. Veel stilzitten wordt afgeraden, aangezien dit voor de gezondheid niet goed is.

  Slaap je wel genoeg?

  Er zijn aanwijzingen dat een korte slaapduur en overgewicht bij kinderen geassocieerd zijn. Aangezien het bevorderen van slaap een gunstige invloed heeft op veel gezondheidsklachten komt dit ook aan bod tijdens het programma. De behoefte aan slaap neemt af in de loop van de ontwikkeling. Gemiddeld slapen kinderen van 8 tot 12 jaar ongeveer 9 uur. Wat voor een kind voldoende slaap is, is niet altijd makkelijk vast te stellen. We zijn immers allemaal anders. Een kind krijgt waarschijnlijk voldoende slaap als:

  • Het door de week ’s ochtends spontaan wakker wordt;
  • Het in weekeinden en vakanties niet veel later wakker wordt dan door de week (mits het de avond ervoor niet heel veel later naar bed is gegaan);
  • Wanneer het binnen een half uur na het opstaan trek heeft in ontbijt.

  Door aan deze drie peilers te werken, begeleiden we kinderen naar een gezonder leefpatroon. We stimuleren kinderen om tijdens het programma op zoek te gaan naar een sport, als ze deze nog niet hebben. Zo kan na het programma het leefpatroon vervolgd worden.

  < Terug naar overzicht

  Weten of uw behandeling wordt vergoed?